alert-erroralert-infoalert-successalert-warningarrow-left-longbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-deliveryusp-free-returnsarrow-backarrow-downarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictwittervkwhatsappyahooyoutube
GRATIS VERZENDING BOVEN DE €25 & GRATIS TERUGSTUREN BINNEN 100 DAGEN

Dansschoenen

 
[2]

Dansschoenen: de basis van jouw moves

Dansen is al jaar en dag een geliefde sport bij vele mensen wereldwijd en is een belangrijk onderdeel uit van vele culturen, zoals bijvoorbeeld de Latijns-Amerikaanse culturen. Er zijn veel verschillende stromingen binnen het dansen, zo zijn er klassieke dansen als ballet waarbij regels heel streng moeten worden opgevolgd en techniek centraal staat, maar er zijn ook genoeg moderne dansen die juist een spiegel van de samenleving vormen, zoals bijvoorbeeld hip hop. Daarnaast zien we dat dans steeds meer een onderdeel is geworden van de sportwereld, zo worden er in vrijwel alle sportscholen verschillende danslessen aangeboden, waarbij Zumba een grote favoriet is bij velen. Dit type dans combineert bewegingen en het ritme van Latijns-Amerikaanse dans met fitnessoefeningen. Ideaal om calorieën te verbranden! Of je nu graag aan Zumba, ballet of jazz doet: dansschoenen vormen de basis van jouw dans gear.

Waarom de juiste danssneakers belangrijk zijn

De schoenen vormen de basis van jouw dansoutfit, en moeten jouw gewrichten goed kunnen beschermen tegen de schokken die je oploopt tijdens het dansen. Naast stabiliteit en bescherming, kunnen dansschoenen bijdragen om blessures te voorkomen. Dit is zeker belangrijk voor dansen als Zumba en hiphop, waar veel draaiende bewegingen in voorkomen. Hiervoor raden we danssneakers aan met een goede grip. Veel dansers kiezen voor een zool dat uit twee delen bestaat en zo voor extra bewegingsvrijheid zorgt. Verschillende Reebok dansschoenen zijn gemaakt met een Turnzone-draaipunt op de loopzool, wat 360-graden bewegingen extra ondersteunt.

Danssneakers in alle soorten en maten

Er is veel keuze op het gebied van schoenen voor dansen. De beste keuze hangt echter af van het type dans en hoe gevorderd de danser is. Voor hiphop heb je een heel ander type schoen nodig, waar de zool van groot belang is, dan bijvoorbeeld voor ballet of salsa.