alert-erroralert-infoalert-successalert-warningarrow-left-longbroken-imagecheckmarkcontact-emailcontact-phonecustomizationforbiddenlockedpersonalisation-flagpersonalizationrating-activerating-inactivesize-guidetooltipusp-checkmarkusp-deliveryusp-free-returnsarrow-backarrow-downarrow-leftarrow-right-longarrow-rightarrow-upbag-activebag-inactivecalendar-activecalendar-inactivechatcheckbox-checkmarkcheckmark-fullclipboardclosecross-smalldownloaddropdowneditexpandhamburgerhide-activehide-inactivelocate-targetlockminusnotification-activenotification-inactivepause-shadowpausepin-smallpinplay-shadowplayplusprofilereloadsearchsharewishlist-activewishlist-inactivezoom-outzoomfacebookgoogleinstagram-filledinstagrammessenger-blackmessenger-colorpinterestruntastictwittervkwhatsappyahooyoutube
/ januari 2021

Top Oefeningen Om Een Thuiswerk Burn-out Onder Controle Te Krijgen

Thuiswerken is de status quo geworden sinds de uitbraak van de Covid-19-pandemie. Hoewel thuiswerken zeker zijn voordelen heeft, gaat het ook gepaard met een reeks uitdagingen, waaronder de thuiswerk-burn-out, die met gemiddeld 325.000 zoekopdrachten per maand wereldwijd toeneemt.

In een nieuwe studie analyseert Reebok de populairste fysieke- en mentale oefeningen die je kunt doen tijdens het thuiswerken om een burn-out tegen te gaan en de gezondheid en productiviteit te verbeteren. In samenwerking met gezondheidsexperts en psychologen onthullen we de meest populaire oefeningen voor het omgaan met burn-out die je direct vanaf je bureau kunt doen.
 

Top 20 Sporten Voor Het Omgaan Met Thuiswerk-Burn-Outs

 
Top 20 exercises global - NL
 

Yoga

 
Uit studie blijkt dat yoga de meest populaire sport wereldwijd is om een thuiswerk burn-out te verminderen, met gemiddeld 1,4 miljoen zoekopdrachten per maand, 89,6 miljoen hashtags op Instagram en 27 miljoen artikelen gedeeld dit jaar. Yoga is een uitstekende sport om stress te verminderen. De oefeningen omvatten een reeks bewegende meditaties, stationaire houdingen of houdingen, die verder worden gecombineerd met diepe ademhalingstechnieken.
 
Yoga helpt om meer focussed te zijn en verbeterd bewustzijn in onze ademhaling, wat zowel fysieke als psychologische voordelen heeft. Als we gestrest zijn, verkorten we vaak onze ademhaling. Leren hoe je je ademhaling correct en rustig kunt reguleren, is een geweldige overdraagbare vaardigheid die je in je dagelijks leven kunt toepassen. Elke dag yoga beoefenen kan de natuurlijke ontspanning reactie van je lichaam versterken en 'je een energiek, positief geladen en gelukkig gevoel geven', zegt Harvey Lawton, oprichter van The Movement Blueprint.
 
Yoga is een belangrijke vorm van lichaamsbeweging voor het strekken en versterken van de schouders, rug en buikspieren na een dag voor een computerscherm. Dit is nodig omdat "het niet bestrijden van het dagelijkse 'voorgevoel' nadelige gevolgen heeft voor onze houding" en ook het "risico op letsel en onvermogen om te presteren" vergroot volgens Harvey Lawton.
 

Wandelen

 
Wandelen is een eenvoudige sport die helpt om onze stemming te verbeteren en stress te verminderen. Met een gemiddelde van 119.000 zoekopdrachten per maand en 56,8 miljoen gedeelde artikelen over het onderwerp wereldwijd, is wandelen de tweede meest populaire sport om een burn-out onder controle te krijgen. Lopen helpt om spanning in het lichaam los te laten, zowel in de nek als in de benen. Tegelijkertijd kan wandelen vaak de incidentie van stressgerelateerde aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en hoog cholesterol verminderen.
 
Wandelen helpt bij het strekken en versterken van spieren en is ook "gunstig voor de hippocampus - het deel van de hersenen dat de stressreactie remt", zegt Ruth Cooper-Dickson, positief psycholoog.
 

Dansen

 
Dansen is een geweldige sport die in elke ruime kamer die je thuis hebt, kan worden gedaan als een instant humeurbooster en stressverlichter. Met zowel fysieke als mentale voordelen is dansen een geweldige oefening die de gratie en behendigheid verbetert, omdat het je hartslag verhoogt terwijl je je benen actief gebruikt, je lichaam en kernspieren helpt versterken, tegelijkertijd calorieën verbrandt en het risico op blessures verkleint.
 
Dansen is een goede oefening "om GABBA (Gamma-aminoboterzuur) te activeren - dit is een aminozuur waarvan het doel is om de hersenen te kalmeren en als brandblusser te dienen om hersencellen in staat te stellen hun activiteiten te onderdrukken." zegt Ruth Cooper-Dickson. "GABBA-activering zorgt ook voor snelle en effectieve stressvermindering" om je hoofd leeg te maken na een stressvolle werkdag.
 

Boxen

 
Boksen vereist volledige concentratie, waardoor je wordt aanmoedigt om de buitenwereld even volledig los te laten. Boksen vermindert stress door je de juiste ademhalingstechnieken aan te leren, zelfvertrouwen op te bouwen en je een onmiddellijke energieboost te geven.
 
Bij het slaan- en voetenwerk lichten "hersengebieden op die betrokken zijn bij het leren van complexe vaardigheden en perifere visie", zegt Danny Greaves, vertrouwenscoach en fysiotherapeut. Je hersenen verhogen de productie van endorfine, de neurotransmitters die de feel-good gedachten en gevoelens creëren die we krijgen van lichaamsbeweging. Deze bewegingen helpen ook om spierspanning te verminderen en zelfs uw zelfvertrouwen te vergroten, waardoor u beter in staat bent om met stressvolle of uitdagende situaties om te gaan.
 

Pilates

 
Net als bij yoga bestaat pilates uit een reeks gecontroleerde bewegingen en mat-oefeningen die je kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen vergroten. Het kan ook je houding en spierspanning aanzienlijk verbeteren, evenals je evenwicht en langdurige gewrichtsmobiliteit. Pilates heeft het dubbelzijdige effect dat het onze stemming stimuleert en tegelijkertijd onze veerkracht tegen stressoren versterkt.
 
Pilates heeft gemiddeld 844.000 zoekopdrachten per maand, 17.703.406 Instagram hashtags en 2.442.012 gedeelde artikelen, waardoor het een topoefening is om toe te voegen aan een meer rigoureus trainingsprogramma. Lee Chambers MSc MBPsS, omgevingspsycholoog en welzijnsconsulent merkt op dat het "ook onze bloedstroom en cognitief functioneren verhoogt, waardoor we met meer focus en duidelijkheid kunnen werken, waardoor onze productiviteit toeneemt."
 

Yoga Is De Meest Populaire Sport Voor Het Omgaan Met Een Thuiswerk Burn-out in Nederland, Gevolgd Door Fietsen en Wandelen 

Top 10 exercises in country - NL

 
Met 20.000 zoekopdrachten per maand en 139.820 gedeelde artikelen, is yoga de meest populaire sport voor het omgaan met werkgerelateerde stress in Nederland, gevolgd door fietsen en wandelen.
 
Deze veelzijdige sport is de perfecte keuze als boost rond de middag of om een werkdag af te sluiten. Thuiswerken betekent onbedoeld 'minder bewegen', zegt Harvey Lawton, oprichter van The Movement Blueprint', dus moeite doen om ons lichaam soepel te houden en even weg te zijn van het bureau is essentieel om onze gewrichten gezond te houden en onze beweging pijnvrij te houden. 
 
 

Hoe Je Een Fysieke Burn-Out Herkent Bij Thuiswerken

WFH - Burnout Image
 
Een burn-out is de reactie van ons lichaam op een langdurige staat van stress die vaak naar boven komt met gevoelens van vermoeidheid, onthechting, een gebrek aan motivatie en een negatieve of cynische kijk op werk.
 
Volgens Ruth Cooper Dickson, Positive Psychology Practitioner, manifesteert een burn-out zich op drie manieren.
 
1. Het gevoel weinig energie te hebben en uitputting
2. Terugtrekking en minder betrokkenheid bij het werk zelf
3. Verminderde professionele zelfredzaamheid
 
In thuiskantoren heersen vooral burn-outs omdat we moeite hebben om werk van ons privéleven te scheiden, wat vaak leidt tot een slechte balans tussen werk en privé. Volgens onze studie is het Verenigd Koninkrijk het land met de meeste burn-outs in 2020, met een zoekinteresse van Google die toeneemt tot 69% in vergelijking met vorig jaar.
 
Lichaamsbeweging is een van de beste methoden om een ​​burn-out aan te pakken tijdens het thuiswerken. Joe Mitton, oprichter van Mittfit onthult dat het essentieel is "om dopamine en serotonine vrij te maken, die zowel helpen bij de stemming als de slaap" en om stress te verminderen.
 
De meeste van deze voordelen behaal je met elke dag korte periodes van lichaamsbeweging. Lee Chambers MSc MBPsS, omgevingspsycholoog en welzijnsconsulent zegt dat “het vinden van een oefening die je leuk vindt, van vitaal belang is, omdat dit je helpt om consistent te blijven door ervoor te zorgen dat je de pauzes neemt en dagelijks actief blijft.
 
Of dat nu een blokje is, dansen in je woonkamer, yoga in de keuken of een lichaamsgewicht circuit in de slaapkamer, de aanzienlijke voordelen van lichaamsbeweging op je geestelijke gezondheid, vooral tijdens de donkere, koudere maanden, moeten worden benut om ervoor te zorgen dat je je gesterkt voelt voor de uitdagende tijden waarmee we worden geconfronteerd. "
 
Klaar om te sporten? Ontdek de Home Workout Essentials van Reebok. 
/ januari 2021